מסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בסולט לייק סיטי.
עונה מומלצת: אמצע יוני עד אמצע ספטמבר.
תיאור כללי: מסלול שעולה מסולט לייק סיטי עד פארק גליישר וחוזר לסולט לייק סיטי. יש שתי חלופות לדרך חזרה. ניתן להפוך את כיוון המסלול.
יום 1 הגעה לסולט לייק סיטי
הגעה לסולט לייק סיטי, שכירת רכב וסיור בעיר. אל תשכחו לעצור בסופר מארקט או וולמארט לקנות צידנית, שתייה ואוכל.
אתרים מומלצים לביקור, אם יש סבלנות וחשק, ניתן למצוא בדף על [[סולט לייק סיטי]].
לינה: ניתן ללון בסולט לייק סיטי עצמה. אם אפשר, מומלץ להצפין ללינה באיזור Brigham City.
זמן נסיעה: שעה (לפי לינה באיזור Brigham City)
יום 2 – נסיעה לג'קסון, וויומינג
נסו לצאת מוקדם ולנצל את הג'ט לג כדי להיות על הכביש כבר בשמונה בבוקר. נסיעה בכביש מהיר 15 צפונה ואז מזרחה בכבישים: 30 ו-34 באיידהו ועד וויומינג. בכניסה לוויומינג מתחילה דרך נופית שנקראת Teton Pass והוא מכניס אתכם לאיזור פארק לאומי הגרנד טטונס. סעו עם ה-GPS עד שתגיעו לעיירה ג'קסון. אתם יכולים לעצור כדי להזמין לינה במוטל ואז להמשיך אל תוך פארק הגרנד טטונס, אל מרכז המבקרים Jenny Lake. שם צאו לטיול סביב האגם. ניתן ללכת עד הקצה השני של האגם ומשם לחזור לנקודת ההתחלה בשיט. קישור למפת המסלול. לחלופין, ניתן לבלות את אחר הצהריים בשיטוטים במרכז העיירה ג'קסון שמורגשת בה אווירת המערב.
בערב, מומלץ לבקר בהופעת Chuck Wagon. מדובר בארוחה מלאה והופעת שירים ובידור, הכל בסגנון המערב הפרוע. קישור לאתר ההופעה. קישור לסיכום הביקור שלנו בהופעה.
אם תסעו ישירות מלייק ג'ני אל ההופעה המתקיימת בטטון וילג', כדאי לנסוע בכביש פנימי בפארק שלא רבים נוסעים בו. יש לאורכו איזור של פעילות בונים. בשעות הערב שווה לעצור ולנסות לראות בונים (רק אל תאחרו להופעה…) סימנתי עבורכם את הנקודה בה נמצאים הבונים (B). רק לשים לב לעצור בצד בזהירות ולהזהר מהדובים.
לינה: ג'קסון או טטון וילג' (אתר סקי צמוד לג'קסון). מוטל 6 בג'קסון מומלץ (זול יחסית למחירים בג'קסון, אבל לא ביחס למוטל 6).
זמן נסיעה: 4-5 שעות מבריגהם סיטי לג'קסון. אחר כך, נסיעות איטיות בפארק.
יום 3 פארק גרנד טטונס והגעה לילוסטון
אם לא ביקרתם יום קודם בלייק ג'ני, סעו אליו הבוקר ותעשו את המסלול שצוין ביום הקודם. אם יצאתם מספיק מוקדם, שווה לנסות לנסוע "דרך הבונים" ולראות אם הם בבית 😉
אם הספקתם כבר לבקר בלייק ג'ני, תוכלו לנצל את הבוקר לסיור בג'קסון ואז לנסוע צפונה. לחלופין, ניתן לשלב כאן שיט על נהר הסנייק בשעות הבוקר המוקדמות. מה שלא תבחרו, נסו להגיע לשעת הצהריים לאיזור Jackson Lake בפארק וספציפית ל-Coulter Bay Visitors Center. יש במקום מסעדה חביבה לארוחת צהריים ומומלץ "לטעום" גם מהשבילים שבאיזור. קישור למפת שבילים באיזור קולטר ביי.
איזור הגרנד טטונס מקסים, ומי שיש בידו להאריך שהייה כאן, ניתן לשכור בקתות באיזור קולטר ביי במחירים סבירים מאד ולשהות כאן יומיים-שלושה לטיולים. כמובן שכמו ברוב הפארקים, צריך להזמין לינה הרבה זמן מראש…
אחרי הצהריים, אל תתעכבו יותר מדי, כי עליכם להספיק לנסוע עד העיירה ווסט ילוסטון ללינה. הדרך עוברת בתוך פארק ילוסטון וברובה מהירות הנסיעה מוגבלת. השאירו שלוש-ארבע שעות לנסיעה נינוחה. בדרך, אם יש לכם זמן, עצרו ב- West Thumb Geyser Basin. אם לא, אל תלחצו – תוכלו לבקר בו בימים הקרובים.
המשיכו בנסיעה לווסט ילוסטון. בדרך אתם עוברים באיזורים של אלק Elk, במיוחד ליד נהר מדיסון, בכביש המוביל אל ווסט ילוסטון.
זמן נסיעה: סה"כ כשלוש שעות
לינה: ווסט ילוסטון
יום 4 ילוסטון – איזור אולד פיית'פול
יום זה יוקדש לאיזור האגנים הגיאו-תרמיים של דרום-מערב הפארק. חובה: עצירה לצפייה בהתפרצות של הזקן הנאמן, Old Faithful. במקום גם מרכז מבקרים גדול ששווה ביקור בפני עצמו. אל תשכחו לקחת חוברת ג'וניור ריינג'ר מהריינג'רים. באופן כללי, בכל פארק, מומלץ לשאול את הריינג'רים לגבי תכנית הביקור שלכם. לפעמים שבילים נסגרים מסיבות שונות ותוכלו להתעדכן אצלם לגבי כך. גם מזג אוויר חריג, שריפות בפארק וכד' יכולים להשפיע על הביקור שלכם, אז עשו לכם מנהג לשאול את הריינג'רים אם יש תנאים מיוחדים שצריך לשים אליהם לב. אם אפשר, תקנו ספריי נגד דובים ותשאלו לגבי הדרכות ריינג'רים לגבי כללי התנהגות במפגש עם דובים.
בהמשך היום, סעו הלאה דרומה, באותו כביש שבאתם בו אתמול. הפעם יש לכם זמן לעצירות באגנים השונים ואפילו לטיול. מסלולי טיול באיזור. כדאי לברר עם הריינג'רים או לבדוק בעיתון הפארק לגבי סיורים מודרכים שלהם באיזור (ללא תשלום).
לינה: ווסט ילוסטון
יום 5 – הלופ הדרומי –
בשליש מהלופ הזה כבר נסעתם פעמיים, אז החלק הזה יהיה הפעם בלי יותר מדי עצירות, אלא אם כן תרגישו הרפתקנים, יהיה לכם זמן וחשק לטבול בפיירהול ריבר (שאלו את הריינג'רים לגבי מיקום מדויק וכללי שימוש באתר).
הביקור היום יתמקד באיזורים הבאים: הקניון של הילוסטון, עמק היידן (ביזונים!) ואיזור האגם. את הלופ תוכלו לעשות בכל כיוון. בהנחה שאתם עושים אותו עם כיוון השעון, מומלצות העצירות הבאות ליום זה –
1. Artists Paintpots – מסלול של כקילומטר בין בריכות בוץ צבעוניות.
2. איזור הקניון של הילוסטון: ביקור במרכז המבקרים ומסלולי טיולים לתצפיות על המפלים מלמעלה ומלמטה (שביל הדוד תום). ליד מרכז המבקרים יש גם מסעדות לארוחת צהריים. הקדישו כשעתיים לביקור באיזור.
3. היידן ואלי – עם קצת מזל, הנסיעה מתארכת מאד בקטע הזה כשעדרי ביזונים חוסמים את הכביש.
4. Mud Volcano + Sulfur Cauldron
5. איזור ברידג' ביי והאגם
6. אם לא הספקתם ביום הראשון, זה הזמן לבקר ב-West Thumb Geyser Basin
החזרה היא שוב דרך איזור אולד פיית'פול. אם יש זמן, אפשר תמיד לצפות בעוד התפרצות, רצוי עם גלידה מאחת משתי הגלידריות באיזור. גלידה "אמיתית" בלודג' או גלידה אמריקאית בצד השני באיזור החנויות.
יום 6 הלופ הצפוני
הפעם נתמקד באיזור הצפוני של ילוסטון. ניתן לעשות את הלופ הצפוני בכל כיוון. נניח כאן נסיעה מווסט ילוסטון ונסיעה בלופ עם כיוון השעון מאיזור אגן נוריס. נקודות עצירה מומלצות –
1. אגן נוריס
2. ממות' (במקום יש גם מסעדה וחנות).
3. Petrified Tree
4. עמק לאמאר (אינו חלק מהלופ ומצריך/מצדיק סטייה מזרחה מהנקודה הצפון-מזרחית. סעו עם העמק לפחות עד Pebble Creek ובחזרה ללופ.)
5. מפלי טאואר (במקום יש גם מסעדה וחנות).
אם מתחשק לכם ונשאר זמן, אתם יכולים לבקר שוב באיזור הקניון, או לעצור שם לצהריים. מומלץ לשלב ביום זה טיול רגלי באיזור טאואר-רוזבלט. קישור למסלולי הליכה.
לינה: ווסט ילוסטון
יום 7 נסיעה לבוזמן
צאו מווסט ילוסטון צפונה על כביש 191 במונטנה.
אופציונלי: גיחה מערבה על כביש 287 אל עבר Earthquake Lake לתצפית במה שנותר אחרי רעידת האדמה. קישור לסיכום הביקור שלנו באתר.
המשיכו לנסוע בדרך 191 אל העיירה בוזמן במונטנה. הדרך היא דרך נופית בקניון נהר הגאלטין. סעו בזהירות ולאט ורדו ל-pullouts בשוליים אם יש מאחוריכם מקומיים ש"לוחצים". מהירות הנסיעה במונטנה גבוהה, אבל הכביש מפותל אז סעו בזהירות ובלי למהר.
בוזמן היא נקודה מצוינת להצטיידות בקניות. יש וולמארט וסופרמרקטים. מומלץ לבקר ב-Museum of the Rockies ולא לפספס את הבית בחצר שהוא מוזיאון היסטורי בפני עצמו.
לינה: בוזמן (המוטל 6 חדש וחביב).
זמן נסיעה: שעתיים-שלוש. הגיחה לearthqukae lake מוסיפה עוד כשעה-שעה וחצי.
יום 8 נסיעה לאיזור קאליספל עם עצירה בהלנה
היום נוסעים לצידו המערבי של פארק גליישר, אל עבר העיירה קאליספל. יש לכם שתי אפשרויות למסלול (זמן הנסיעה בהן כמעט זהה:
1. דרך הלנה (כביש 87). הלנה היא בירת מונטנה ויש בה איזור תיירותי קטן עם רכבת שמסיירת בעיר.
2. דרך ביוט ומיזולה (כביש 90). במיזולה אפשר לעצור לביקור במרכז קופצי העשן Smoke Jumpers. סיכום ביקור שלנו במקום.
זמן נסיעה: 5-6 שעות.
לינה: איזור קאליספל. אחת מהעיירות האלו: Kalispell, Whitefish, Columbia Falls. קאליספל היא הגדולה מביניהן, קולומביה פולס היא הקרובה ביותר לפארק.
יום 9 חציית ה-GTTS
איזה כיף לכם, היום אתם נכנסים לפארק גליישר! היום תסעו בתוך הפארק בכביש הקרוי Going to the Sun Road, פלא הנדסי של כביש ש"מחבק" את ההרים וחוצה את קו פרשת המים של הרוקיז, ה-Continental Divide. שימו לב שה-GPS לא מכוון אתכם בטעות לכביש 2 ושאתם אכן נכנסים לכביש בפארק.
סעו לאט (אין לכם הרבה ברירה…) ותנשמו את הנוף. פקחו עיניים וחפשו בע"ח בדרך, במיוחד בחלק השני של הדרך, אחרי לוגאן פאס. שמרו מרחק מהדובים בבקשה! נקודות עצירה מומלצות:
1. לוגאן פאס. תחנו במרכז המבקרים, וכמו תמיד, כנסו להגיד שלום לריינג'רים ולברר מה קורה. אם עדיין לא קניתם בילוסטון או בטטונס, אולי תרצו לקנות כאן ספריי נגד דובים. חובה: להתחיל את השביל שעולה על הרכס: highline trail. לכו בו עד שירגיש לכם מספיק (או מפחיד מדי) ואז בחזרה.
מעבר לזה, תעצרו הרבה, צאו מהרכב, תצלמו ותחקקו את הנוף בעיניים ובלב. טוב לעצור הרבה, במיוחד לנהג.
לינה: רצוי ללון באיזור מאני גליישר, ב-Swiftcurrent Motor Inn
אם כבר אין מקומות פנויים, ממליצה על לינה במוטל: Thronson's בעיירונת באב. העיירה מורכבת מהחנות של ת'רונסון, המוטל שלו, ודיינר מול המוטל. זהו. אין למוטל הזה אתר (רק דף פייסבוק) ואין שם אף אחד בחורף (העיירה קבורה בשלג פחות או יותר). החל מהראשון במאי צריך להתחיל להתקשר אליהם עד שמישהו עונה ולהזמין חדרים טלפונית. https://www.facebook.com/Thronsons
זמן נהיגה: שעתיים-שלוש אבל עם הרבה עצירות בדרך. אתם צפויים להגיע למוטל רק אחרי הצהריים.
ימים-10,11,12 פארק גליישר – איזור מאני גליישר
איזור מאני גליישר הוא האיזור הצפון-מזרחי של הפארק והיפה ביותר. ההמלצה שלי כאן היא לקחת שלושה ימים באיזור. ביום הראשון והשלישי לעשות מסלולי הליכה, ארוכים כפי יכולתכם. ביום השני לתת לרגליים הפוגה בטיול רכוב אל איזור טו מדיסין (איזור דרום-מזרחי בפארק). בכל מקרה, התייעצו עם הריינג'רים. המסלולים היפים ביותר בפארק הם באיזור מאני גליישר ומומלצים בחום המסלולים הבאים: קרחון גרינל, אייסברג לייק ואגם גרינל. שני הראשונים קצת ארוכים וכוללים עליות. האחרון שטוח כולו וקל יותר. פקחו עיניים בכל מקום בפארק. יש בו את ריכוז דובי הגריזלי הגדול בעולם, יותר מאשר בקנדה או אלסקה מבחינת הצפיפות. יש גם לא מעט איילי מוס. תוכלו לראות את כל אלו גם מהכביש אבל גם בטיולים רגליים. למפחדים, כמוני, מומלץ להצטרף לטיולי ריינג'ר. כמו כן, מומלץ להצטרף לפעילויות ריינג'רים אחרות, כמו תצפיות כוכבים ושמש (בטלסקופים מיוחדים), הרצאות ועוד.
יום 13 גרייט פולס, מונטנה – Great Falls
נפרדים מפארק גליישר ונוסעים כשעתיים וחצי לעיר Great Falls. קישור לרשימת דברים לעשות בעיר – בחרו מה שמעניין אתכם. אנחנו ביקרנו במרכז המבקרים של לואיס וקלארק ובמפלים הגדולים. סיכום הביקור שלנו בעיר.
יום 14 הגעה לקודי
יום של נסיעה ארוכה יחסית מגרייט פולס לקודי. מומלץ לעצור בדרך בפארק גרייקליף לתצפית ב-prairie dogs. הגעה לקודי בערב. אם תספיקו, תוכלו לצפות בקרב היריות מול מלון האירמה בשעה שבע.
יום 15 קודי
שתי אפשרויות ליום הזה: יום בקומפלקס המוזיאונים או יום נסיעה באיזור קודי שיכלול את צ'יף ג'וזף פאס והביירטות' פאס. נסיעה פירושה כארבע שעות נהיגה. המוזיאונים מאד מעניינים ומדובר בקומפלקס של חמישה מוזיאונים כך שאפשר לבלות שם יום שלם ואף יותר.
מפת מסלול הנסיעה, אם תבחרו באופציה הזו. למעשה אם זו הבחירה שלכם. תוכלו לעצור ערב קודם בעיירה Red Lodge ואת היום הזה להתחיל שם, להכנס בביירטות' פאס ולצאת אל קודי בצ'יף ג'וזף. במקרה כזה, תגיעו לקודי לערב אחד, ותוכלו להנות מהאווירה ברחוב הראשי וקרב היריות מול האירמה.
יום 16 תרמופוליס
צאו מקודי וסעו כשעה וחצי אל העיירה Thermopolis ועצרו במרכז חפירות הדינוזאורים לביקור במרכז המבקרים. משם המשיכו לכיוון סולט לייק סיטי. תוכלו לעצור בדרך ללינה בכל נקודה שהיא. ככל שתרחיקו לנסוע, תחסכו זמן נסיעה למחר.
סה"כ זמן נסיעה מתרמופוליס לסולט לייק סיטי הוא כשבע שעות, אז שווה לנסות להתקדם כמה שאפשר, לפחות 3-4 שעות נסיעה.
לינה: באחד המוטלים בדרך, כשכבר מתעייפים מהנהיגה
יום 17 סולט לייק סיטי
המשך נסיעה לסולט לייק סיטי. בצהריים אתם כבר צפויים להגיע לעיר. תוכלו להשלים ביקור בעיר ולהתארגן לטיסה של מחר.
לינה: סולט לייק סיטי
יום 18 טיסה מסולט לייק סיטי
היי.הבלוג ניראה יצירתי מעניין ומועיל ביותר.שאפו. אנחנו זוג אזרחים ותיקים אוהבי טבע מתכווניןםלטייל בקיץ הקרוב 2021 אחרי השנה המכאיבה שעברנו בגלל הקורונה.
איננו פוחדים מנסיעות ארוכות. אנחנו עצמאיים לגמרי. בעיקרון חשבנו על אלסקה וקנדה, אך היות וקנדה עדיין סגורה לתיירים חשבנו על צפון אמריקה…הזמן לא ממש מוגבל ( מינימום חודש) יש לנו ויזה לארה"ב .
נשמח אם תוכלי להפנות אותנו להצעות למסלולים שיכללו גם את אלסקה . וכל טיפ שיוכל לעזור לנו לתכנן את הטיול מ-א' עד ת'. אפשרי כמובן גם בתשלום!
בברכה
דינה ומשה ופניק. DINAVAPNIK@ GMAIL.COM 0522-225324
הי דינה ופניק,
כולי תקווה שאכן בקיץ הקרוב אפשר יהיה לטייל בבטחה בארה"ב בקצב שסוף סוף מחסנים שם. אלסקה די נפרדת משאר ארה"ב ולדעתי ראוי להקדיש לה לפחות שבועיים באלסקה עצמה. אפשר את זה לחבר לקרוז שיצא מסיאטל, אם יהיו עד אז קרוזים כאלו. הקורונה עדיין לא נגמרה כך שהכל מאד לא יציב מהבחינה הזאת. אישית, הייתי מתרכזת בטיול במערב ארה"ב בשלב הזה (יש מה לעשות שם גם שלושה חודשים ויותר), או מתכננת טיול רק באלסקה למשך 3-4 שבועות (אם אתם רוצים לשלב הרבה טיולים ברגל וסיורים מקומיים בתשלום, כי אחרת זה קצת יותר מדי זמן לאלסקה). הציצו בפוסטים של הטיול האולטימטיבי לחוף המערבי ארה"ב כדי להתרשם מכמה יש לעשות ולראות שם. וזה רק האיזור שמערבית לרוקיז.
אני לא עוסקת ביעוץ טיולים בתשלום, אבל בהחלט יש מי שכן עושה זאת. אפשר למצוא לא מעט הצעות בגוגל. חפשו למשל את אושרה ותמסרו לה ד"ש ממני.
שלום ענת,
הבלוג שלך מאוד מרשים. תענוד לקרוא אותו ובעיקר את התגובות של הקוראים ושלך.
אנחנו טסים לארה"ב ביולי-אוגוסט. ויש לנו 21 יום למערב.
משפחה של זוג הורים + 3 ילדים בגילאי 15-12-9
אנחנו אוהבים מאוד טבע, ורצינו לשלב טיול שלא יהיה מבוסס על נסיעות אין סופיות ברכב
אנחנו נשמח לקצת הכוונה ובחירה בין 3 אופציות.
1. האופציה החמה – להתחיל בפיניקס אריזונה ולסיים ב לאס ווגאס או סן פרנסיסקו או סולט לייק
2. הרוקיס האמריקאים – להתחיל בדנוור ולסיים בסיאטל
3. הרוקיס הקנדים – להתחיל בקלגרי ולסיים בוונקובר
אין עדין כרטיסים כך שלמעשה אנחנו די גמישים.
מה דעתך אפשרי לעשות ב 21 יום עם טבע וטיול רגליים ואופניים, עם נסיעות סבירות.
תודה
אלעד
הי אלעד,
המערב די מחייב נסיעות ארוכות ברכב. לדעתי, זה חלק מהקסם שלו – המרחבים האינסופיים. אין לכם כאן מסלול בלי נסיעות ארוכות, אבל באופציה החמה אפשר אולי לבנות כזה עם נסיעות של עד 5-6 שעות. בשתי האופציות האחרות, יהיו לכם לפחות 2-3 ימים של נסיעות של 8+ שעות. שוב, בעיני זה לא נורא בכלל ולא סיבה לוותר על הנופים המהממים של הרוקיז. סוגיה נוספת כאן היא העלות, בפרט של מקומות לינה. הרוקיז הקנדיים מאד יקרים ביולי-אוגוסט וכדי למצוא משהו במחיר סביר, תצטרכו לחפש ולהזמין עכשיו (וגם אז, סביר להניח שהרבה מהמקומות הטובים והזולים כבר נתפסו). כנ"ל לגבי איזור ילוסטון וגליישר. אלו איזורים עם עונה תיירותית מוגבלת בזמן ולכן הקיץ שם מאד יקר וצפוף. חוץ מזה, הכל יפה ומדהים ויש טבע מדהים בכל האיזורים הללו… אישית, הייתי הולכת על הרוקיז האמריקאיים, בגלל השילוב של הקרירות וארה"ב (מבחינתנו, יש בה יותר "אווירה" של מערב מאשר בקנדה). אבל לשיקולכם. אני בטוחה שתהנו בכל אחת מהאופציות. שוב, כדאי רק להזדרז עם בניית תכנית הטיול והתחלת ההזמנות.
היי ענת, תודה על הבלוג המדהים שלך. צפויים לצאת לטיול ביוני הקרוב, זוג + תינוקת בת שנה יש לרשותנו כחודש ואנו רוצים לטייל בצפון אמריקה, את הטיול נסיים בניו יורק ל6 לילות. אני חושבת שנעזר מאוד במסלול שלך. כמה שאלות – 1. היינו ברוקיס הקנדיים בספטמבר ונדהמנו מהיופי. מפחדת שתהיה לנו אכזבה מהרי הרוקי האמריקאיים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
2. מאוד אוהבים לשלב טבע וערים גדולות (קניות, אתרים, מסעדות) לכן נרצה להתחיל את הטיול בעיר גדולה שתתאים. איפה לדעתך כדאי להתחיל?
3. לאור העובדה שאנו עם תינוקת בת שנה יש לך המלצות שונות למסלול?
תודה רבה לך 🙂
הי שרית,
הרי הרוקיז שונים מאד לאורך הרכס. לא רק בין קנדה לארה"ב, אלא גם באיזורים שונים בתוך ארה"ב. מצד אחד, זה נהדר כי יש גיוון ולא משעמם. מצד שני, התחלתם בטופ של הטופ, אז בהחלט כדאי לשנות ציפיות. לא להנמיך, אבל לשנות. האווירה והנוף שונים בקטעים האמריקאיים. לטעמי האישי, מעדיפה את הרוקיז האמריקאיים ולו בגלל האווירה. הקנדיים מדהימים ביופיים, אבל יש שם משהו קצת מלוקק ואירופאי בעיני. הרוקיז האמריקאיים זה המערב הפרוע, הרבה יותר פראי ומעניין.
מבחינת הנוף, היהלום שבכתר הרוקיז האמריקאי הוא פארק גליישר Glacier National Park במונטנה. מבחינת יחודיות, ילוסטון לוקח בגדול. הרוקיז באיזור קולורדו מדהימים גם הם, ונותנים גם גישה לדנבר, שבהחלט עונה לקריטריון של עיר גדולה. בחודש, אין בעיה לטייל בכולם ולעשות מסלול מעגלי שיתחיל ויסתיים או בדנבר או בסולט לייק סיטי. הנה המסלול המומלץ שלנו לאיזור. מבחינת התינוקת, זה כבר מאד תלוי בסגנון הטיול שלכם כמשפחה ובאופי שלכם ושלה 🙂 אני מניחה שאם אתם מתכננים טיול כזה, נראה לכם שזה יתאים. קחו בחשבון שיש נסיעות ארוכות מאד בין יעדים במסלול ותחשבו אם אכן מתאים לכם כמשפחה בשלב זה. לקצר את המרחקים במערב אי אפשר מן הסתם 😉
היי ענת, אשמח להמלצתך למסלול כ 10-14 יום מפאלם ספרינגס- לסקויה ולפארקים וחזרה הביתה מסאן פרנסיקו – שבוע אחרון של ספטמבר וקצת מאוקטובר – תודה
הי מיכה,
בחלוקה גסה, אפשר לעשות מסלול של יומיים בפאלם ספרינגס, יומיים וחצי בסקויה אנד קינגס, שלושה ימים ביוסמיטי, 3 ימים במונטריי והשאר בסן פרנסיסקו. אבל תצטרכו כמובן ללמוד את היעדים ולהחליט מה מתאים לכם יותר ואיך תרצו בדיוק לחלק. אם צריך, תוכלו לשכור מתכננת טיולים שתוכל לעשות זאת בשבילכם, או – מה שלדעתי עדיף, לנסות לבנות את המסלול בעצמכם. בהצלחה!
הי ענת אכן בלוג מהמם ומועיל שאלתי קשורה למסלול קולורדו ביוני מאיפה את מגיעה למונטרוז כי לא נראה לי הגיוני לעשות דנבר דנבר ומנגד לא הייתי רוצה לעשות את הילוסטון כי אנחנו אוהבים טיול בנחת ולא כל יום לעבור מלון ולנסוע מאות קילומטרים האם יש לך הצעה לשלושה שבועות לפחות לטיול שמתחיל בדנבר ועולה לפארק הרוקיז וגם יורד עד לקורטז ולדורנגו תודה מראש הדרה קרן
הי הדרה,
לא ציינת עונה, אז אני אניח שמדובר בין יוני לאוקטובר. אחרת חלק מהכבישים יהיו סגורים.בעיקרון, קולורדו נפלאה למסלול טיול מעגלי עם נגיעות יוטה. בגדול זה יראה ככה (אציין את שמות המקומות באנגלית, כדי שתוכלי לגגל אותם בקלות) –
Denver
Rocky Mountain National Park
Glenwood Springs
Moab
Mesa Verde National Park
Durango
Milliion Dollar Highway
Montrose
Aspen
Independence Pass
Canon City
Colorado Springs
Denver
זה על קצה המזלג. חלק מהמקומות הם כאלו שצריך להקדיש להם 2-3 ימים, אז שלושה שבועות למסלול הזה, בעיני זה מצוין. בהזדמנות אולי באמת אעלה אותו כמסלול לקטגורית המסלולים שלנו 🙂
שלום ענת
אנחנו זוג שטסים לביקור משפחתי בדנבר. יש לרשותינו כשבוע לטיול מעגלי מדנבר. בתחילת אוגוסט השנה.
הזמנתי בתי מלון עם ביטול. אודה להתייחסותך האם מקומות הלינה ומספר הלילות בכל מקום יאפשרו לנו לראות את האתרים באופן ממצה.
מדנבר לאספן- לינה באספן 2 לילות
מאספן למונטרוז, לינה במונטרוז 2 לילות.
ממונטרוז לדורנגו, לינה 1 לילה בדורנגו.
מדורנגו לסלידה – 1 לילה בסלידה ( כדי לחלק את הנסיעה הארוכה מדורנגו לקולורדו ספרינגס)
מסלידה לקולורדו ספרינגס- 1 לילה בקולורדו ספרינגס. מקולורדו ספרינגס חוזרים לדנבר.
תודה
אינה
הי אינה, איזורים נהדרים ונראה לי על פניו חלוקה מצוינת של הימים. את יכולה לעשות חיפוש בבלוג ולראות את סיכומי הטיולים שלנו מכל המקומות האלו (בחלקם היינו כבר פעמיים). תהנו!
תודה רבה ענת
אכן קראתי לגבי המסלולים שלכם באזור ומאד נעזרת בבלוג שלך.
עשיתי שינוי אחד בחלוקת הנסיעה בין דורגנו לקולורדו ספרינגס והחלפתי את הלינה , במקום בסלידה באלאמוסה. נראה לי שחלוקת הנסיעה כך טובה יותר .
כל טוב
אינה
הי אינה,
אלא אם כן אתם באיזה סופ"ש חג עמוס, הייתי בכלל נמנעת מלהזמין מראש לינה ובמקום זה הייתי מסמנת מראש כמה מקומות פוטנציאליים עם מוטלים סבירים ורואה באותו היום כמה בא לכם לנסוע.
שלום ענת,
ראשית אני חייבת לומר שהבלוג שלך נהדר!
כמות המידע והעצות החכמות היו בהחלט יכולים לעזור לנו לפני הטיול הקודם (-:
ולשאלה-
אנחנו 2 משפחות – מתכננים את הטיול השני שלנו לארה"ב (טיול קראוונים)
בטיול הקודם טיילנו בקליפורניה (ווגאס, זאיון, סולט לייק סיטי, יוסמיטי, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס וסן דייגו)
אנחנו חושבים לטייל הפעם בהרי הרוקי – לשלב כמובן את פארק ילוסטון,
אנחנו מתלבטים אם ניתן לשלב גם את מפלי הניאגרה בטיול כזה.
מה דעתך? יש לך רעיון למסלול שיכול לשלב הכל יחד?
האם טיול מהסוג הזה הינו רק טיול טבע או שניתן לשלב בו פארקים לילדים?
תודה רבה.
הי יעל ואני שמחה לשמוע שאת נהנית מהבלוג.
מן הסתם את יודעת כבר שמפלי הניאגרה הם כמעט בקצה השני של ארה"ב. האם אפשר לשלב? אפשר הכל. זה עניין של להחזיר את הקראוונים ולקחת טיסות לבאפלו ומשם לטוס לשדה תעופה מרכזי יותר והביתה. לעניות דעתי, זה קצת ביזבוז זמן (יומיים בערך יתזבזו על התניידות של טיסות פנים). יש מספיק מה לעשות במערב ואת הניאגרה הייתי שומרת לטיול נפרד בצפון-מזרח.
שימו לב שהמסלול בעמוד זה הוא מקוצר יחסית. לטיול ברוקיז האמריקאיים כדאי להקדיש 3-4 שבועות לפי המסלול הזה. יש גם את הרוקיז הקנדיים כמובן ואפשר אפילו לשלב את המסלולים – אבל אך ורק אם יש מספיק זמן. קחו בחשבון שבקראוון הכל קצת יותר לאט ואל תנסו לדחוס יותר מדי. אלו מסלולים של טבע. אני מניחה שאת מתכוונת ב"פארקים" לפארקי שעשועים? אצלנו זה פארקים לאומיים 🙂 אפשר בטח למצוא סיקס פלאגס בסולט לייק סיטי או בדנבר, אם תגיעו לשם. אבל בעיקרון, זה לגמרי טיול של טבע ושל תרבות/היסטוריה של המערב הפרוע.
שלום ענת.
ראשית, בדומה למגיבים רבים לפני אני מתחיל בלהודות על האתר הנהדר. רואים שהוא נכתב ביסודיות ובהנאה גדולה והוא מעצים את העניין והשמחה שבתכנון הטיול שלנו. מוסיף גם התנצלות מראש על התגובה הארוכה.
אשמח להתייעץ איתך לגבי מסלול טיול מתוכנן ל-22 יום ברוקיז האמריקאים מה-7 עד ה-29 לספטמבר 2018. אנחנו משפחה עם שלוש ילדות קטנות יחסית (תשע, חמש וחצי ושלוש בעת הטיול), מטיילים הרבה בארץ ובחו"ל. בגדול, אוהבים לטייל בדגש על טבע, אבל זקוקים גם להפוגות ועצירות עם "אטרקציות" לילדות.
בארה"ב עשינו בעבר טיול של שלושה וחצי שבועות במרכז וצפון קליפורניה עם הגדולה כשהיתה תינוקת וטיול של שלושה שבועות בדרום קליפורניה, אריזונה ומערב יוטה עם שלוש הבנות לפני כשנה. אחרי התלבטויות לגבי צורת הטיול (קראוון/רכב מוטלים/קמפינג) החלטנו על טיול ברכב ומוטלים עם שילוב של לינה בקמפינג באוהל באזורי פארקים לאומיים. כאשר איפה שניתן אנחנו מנסים להישאר לפחות שני לילות באותו מקום גם במחיר של הוספת קצת נסיעות (כי מנסיוננו המעבר בין נקודות לינה גוזל זמן ומאמץ לא מבוטלים בהרכב המשפחתי)
התכנון כהכללי רגע:
יום 1 – נחיתה בדנבר אחה"צ ונסיעה ללינה בצפון דנבר או בעיירה צפונית יותר
יום 2 – טיול קצר בחלק הדרום מזרחי של פארק רוקי מאונטיין, חזרה ללינה באותו מקום
יום 3 – טיול בפארק רוקי מאונטיין חצייה ברידג' טרייל רואד ולינה ממערב לה עד כמה שיהיה כוח לנסוע
יום 4 – נסיעה צפונה בוואיומינג עד תרמופוליס, אפשרות עצירה במעיינות חמים בסרטוגה בדרך
יום 5 – מוזיאון דינוזאורים בתרמופוליס ונסיעה דרך קודי ו"שן הדב", לינה בקוק סיטי
יום 6 – כניסה לילוסטון, עמק לאמאר, קניון, עמק היידן, לינה בשמורה (כנראה קמפינג במדיסון)
יום 7 – טיול על בסיס "הלופ הצפוני", לינה בשמורה (כנראה קמפינג במדיסון)
יום 8 – טיול על בסיס "הלופ הדרומי" ונסיעה ללינה בג'קסון
יום 9 – חזרה ליום טיול בגרנד טטון וחזרה ללינה בג'קסון
יום 10 – נסיעה לסולט לייק סיטי וחצי יום ולינה בעיר
יום 11 – יום בסולט לייק סיטי ו/או אתרים בסביבתה, לינה בעיר
יום 12 – נסיעה דרומה, חצי יום טיול בקניונלנדס, לינה בקמפינג בשמורה או במואב
יום 13 – טיול בקניונלנדס, לינה בקמפינג בשמורה או במואב
יום 14 – טיול בארצ'ס, לינה בקמפינג בשמורה או במואב.
יום 15 – נסיעה למוניומנט ואלי ומשם לקולורדו, לינה בקורטז
יום 16 – מסה ורדה ונסיעה דרך דורנגו ללינה במונטרוז
יום 17 – הקניון השחור של הגאניסון ונסיעה ללינה באזור אספן
יום 18 – מארון בלס, לינה באזור אספן
יום 19 – נסיעה דרך אינדיפנדנס פאס, מערות הקרח הגעה ולינה בקולורדו ספרינגס
יום 20 – סייקס פיק, פארק הסלעים, גן האלים. לינה בקולורדו ספרינגס
יום 21 – נסיעה ויום ולינה בדנבר
יום 22 – יום ולינה בדנבר
יום 23 – חצי יום וטיסה אחה"צ מדנבר
אשמח להערות והצעות לשיפורים/שינויים. הטיסות סגורות כבר כמה חודשים. הזמנו גם רכב ולינות במקומות שנראים בעייתיים (גרנבי קולורדו, קוק סיטי, ילוסטון, ג'קסון), אבל את הכל עוד ניתן לבטל/להזיז.
תודה מראש,
אסף
הי אסף,
נראה לי טיול מהמם. אין לי יותר מדי הערות, בפרט כי כבר יש לכם ניסיון בטיולים במערב אז אני מניחה שאתם מודעים למרחקים ולדברים כמו מזג אוויר חריג, שריפות וכאלו שעלולים לחייב גמישות מסויימת. דווקא במסלול הזה לא נראה לי שיהיה בעייתי, למעט אולי האינדפנדנס פאס באוקטובר. נקווה שעדיין יהיה פתוח. המון בהצלחה. אם משום מה יתחשק לכם לחלוק כאן סיכום טיול עם תמונות, יש לכם הזמנה פתוחה!
ענת
תודה על התשובה ועל ההזמנה.
נצטרך להיות בקשר ולעדכן עוד חצי שנה.
שוב שלום ענת.
חזרנו מהטיול לפני שבועיים וחצי (זה כבר נראה הרבה יותר). קצת "גדול" עלי לכתוב סיכום מסודר עם תמונות, אבל אם תרצי נשמח לשתף בכמה נקודות ודגשים מהטיול שלנו.
כמובן שנהנינו מאוד ושוב תודה על התרומה הרבה של האתר להצלחת הטיול שלנוץ.
אסף
ברוכים השווים! בשמחה, גם בתגובה כאן באתר זה יהיה נפלא ואני בטוחה שיעזור למטיילים נוספים. תודה מראש!
שלום ענת,
אנו זוג בשנות ה60. רוצים לנסוע לשבועיים, לטיול בהרי הרוקיס האמריקאים.
לא מעונינים להגיע לקנדה.
אנו כמובן נשכור רכב- בארץ
האם צריך להזמין מלונות מראש , כאן בארץ, או בהגעה לארהב?
אשמח לקבל המלצה.
תודה
הי קלוד, ברוקיז האמריקאיים בקיץ יש עומסים גדולים אז במקרה הזה הייתי כן מזמינה מראש. בפרט שאתם נוסעים רק לשבועיים וזה אומר מסלול מהודק יחסית. שתי המלצות –
1. תזמינו רק מקומות עם אפשרות לביטול עד יום קודם ותכינו אלטרנטיבות למקרה של שריפות באיזור בו תבקרו.
2. נסו להאריך לשלושה שבועות ולרווח את המסלול. שבועיים זה קצת קצר מדי לאיזור הזה שבו הנסיעות ארוכות ויש הרבה מה לראות.
היי ענת,
עבר זמן מאז התגובה האחרונה שלנו באתר :). רצינו להגיד שהתכנון שנתת לנו סייע לנו מאוד, עשינו שינויים במסלול בהתאם להצעותייך. הוא גרם לנו להבין את הבעייתיות בתכנון המסלול שלנו, התמזל מזלנו שדיברנו איתך ושינינו את המסלול. הנה המסלול החדש שאנו מתכננים, נשמח לדעת אם הוא יותר ריאלי לדעתך.
יום 6- טיסה פנימית לדנוור בבוקר ונסיעה לאספן דרך אינדפנדנס פס. לינה באספן.
יום 7- אזור אספן ומרון בלז. (לא יכלנו לוותר על אספן מאחר ויש לנו מלון מוזמן שם, ללא אפשרות ביטול)
יום 8- נסיעה לפארק הלאומי רוקי מאונטיין, לאורך הטרייל רידג' רוד עם מסלולים ותצפיות באמצע עד להגעה לאסטס פארק, למלון סטנלי.
יום 9- מסלול בצד המזרחי של רוקי מאונטיין נשיונל פארק (bear lake). יציאה משם למלון עצירה בקספר, וויומינג.
יום 10- נסיעה ממלון העצירה בקספר לכביש 191 שצופה על הרי הטטון, תצפיות על ה-snake river, המשך בכביש 191 עד ללינה בג'קסון.
יום 11- הפארק הלאומי גרנד טטון.
יום 12- נסיעה מג'קסון לילוסטון. טיול בילוסטון (אולד פיית'פול וגרנד פריזמטיק ספרינג). לינה בווסט ילוסטון.
יום 13- (אולי נוריס גייזר בייזין) מפלי ילוסטון והיידן וואלי. לינה בווסט ילוסטון.
יום 14- נסיעה מווסט ילוסטון למזרח גליישר. לינה במזרח גליישר.
יום 15- גליישר. לינה במזרח גליישר.
יום 16- גליישר. לינה ב-WEST GLACIER.
יום 17- נסיעה למדינת וושינגטון עד לעיירה ליוונוורת'/ יקימה. אולי יקימה כי היא קרובה יותר לפארק הלאומי מאונט רינייר שאנחנו נהיה למחרת. לינה בליוונוורת'/ יקימה.
יום 18- פארק הלאומי מאונט ריינייר. לינה בעיר אולימפיה (שעתיים מרחק מריינייר).
יום 19- פארק אולימיפיק. בגלל שהיום קצר, נספיק להיות רק ב-ruby beach לראות tidepools ולהיות ביער הגשם הו. בסוף היום נסיעה למלון בשדה התעופה בסיאטל.
יום 20- טיסה מסיאטל לאורלנדו.
יום 21- טיסה מאורלנדו לתל אביב.
שוב מתנצלים על עוד הודעה מאוד ארוכה, רצינו רק לעדכן אותך לגבי השינויים שעשינו ולדעת אם המסלול החדש אפשרי וריאלי.
הי רובי, אני שמחה לשמוע שהעצות עזרו! בסה"כ המסלול שלכם נראה לי אחלה, למעט כמה תהיות.
1. כשאתה כותב לינה באיסט גליישר או ווסט גליישר, אתה מתכוון לאחד הצדדים של הפארק, או לישובים בשם הזה? אם לישובים, אז שים לב שבצד המזרחי איסט גליישר הוא דרומי למדי. אתם תרצו לטייל בעיקר במאני גליישר, אז אם יש לכם אפשרות ללינה קרובה יותר, זה קצת עדיף (יחסוך לכם משהו כמו שעה וחצי-שעתיים נסיעה). אני לא זוכרת בדיוק מתי הטיול שלכם, והאיזור הזה בתפוסה מלאה לגמרי לקיץ (בדקתי גם עבורנו 😉 ) אבל אם תצליחו למצוא משהו שמתאים לכם באיזור סיינט מרי, זה עדיף. לחלופין, יש בעיירה Babb מוטל שלוקח הזמנות רק בטלפון והוא גם פתרון אפשרי. גם בסוף היום ה-16, הייתי מתקדמת ללינה מערבית לעיירונת ווסט גליישר שהיא ממש בתוך הפארק ומן הסתם יקרה. אפשר בשקט לצאת ללינה בקאליספל שם יש יותר חנויות, סופרמרקטים וכל מה שצריך. זה גם שם אותכם חצי שעה-שעה קדימה מבחינת הנסיעה ביום המחרת.
2. יום 17 – גם לדעתי לא ליוונוורת'. היא מתאימה למי שרוצה לעשות את הפאס של כביש 2 ואז להגיע לריינייר ממערב, אבל אין לכם זמן בשביל זה. עדיף לכם ללון ביקימה, להכנס לריינייר מהצד המזרחי ולצאת מהמערבי.
3. יום 19 – היום הזה הכי מפריע לי בתכנון. אתם מדברים על משהו כמו 9-10 שעות נהיגה שלא ישאירו לכם זמן לעשות sightseeing לא ביער הו ולא ברובי ביץ' שכל אחד מהם מצריך 2-3 שעות ביקור. זה לא שזה לגמרי בלתי אפשרי, אלא שזה יום מעייף מאד. תצטרכו להתחיל אותו בשש בבוקר ולסיים בסביבות חצות. אישית, הייתי מוותרת לטובת הרחבה בריינייר ואולי אפילו ביקור בסיאטל עצמה.
היי ענת, תודה רבה על המענה. מועד הטיסה שלנו הוא עוד כחודש בלבד, היה לנו חשוב לשמוע מה דעתך כדי שניסע בראש שקט ושניקח החלטות שם לגבי דברים אופציונליים שבלית ברירה לא נצליח להספיק כמו פארק אולימפיק או ליוונוורת'.
1. אכן התכוונו לאזור של איסט גליישר בשני הלילות הראשונים, יש לנו מלון מוזמן בסיינט מרי, הזמנו אותו לפני 4 חודשים, כששיניו את התכנון שלנו במסלול הזזנו את התאריכים ובמזל היה פנוי גם בתאריכים האלה. בלילה האחרון הזמנו בקתה בווסט גליישר (העיירה), גם לשם הזמנו לפני כ-3 חודשים ומצאנו עליה מחיר טוב של 160$, לכן חבל לנו לוותר עליה וללון בקליספל. ראינו שעדיין יש אופציות למלונות טובים וזולים בקליספל, אך בגלל שהזמן קצר עד הטיול, כרגע נשאיר את מקום הלינה שלנו בווסט גליישר. מבחינת נוחות לבקתה יש מטבח ומרקט סמוך בעיירה.
2. אנחנו עומדים להזמין מלון ביקימה בסוף, לכן נוותר על ליוונוורת'. אכן מה שאמרת זה היה התכנון שלנו, להיכנס לריינייר מהצד המזרחי ולצאת מהצד המערבי. משם יש לנו מלון מוזמן באולימפיה, הזמנו שם בגלל שהוא יותר קרוב לאולימפיק פארק.
3. לצערנו באמת אולימפיק עומד על סימן שאלה. התכנון שלנו הוא שניסע מהעיר אולימיפיה עד ל- ruby beach, נסיעה של שעתיים, לאחר מכן ליער הגשם הו שהוא במרחק של 50 דקות מרובי ביץ'. מיער הגשם הו יש נסיעה של כמעט 4 שעות למלון בשדה התעופה שלנו בסיאטל. זה יוצא נסיעה של כמעט שבע שעות בסה"כ ביום הזה, לכן אנחנו בספק אם בכלל נצליח לבקר באולימיפיק בלחץ של הזמן.
רובי, נשמע טוב. קחו בחשבון שהנסיעה באולימפיק יכולה להיות הרבה יותר איטית ממה שגוגל מפס חוזה. זה נכון באופן כללי לחישובי הזמנים של גוגל מפס (תמיד רצוי להוסיף 20%) אבל ספציפית באולימפיק הכבישים צרים ומספיק שקראוון או משאית נוסעים לפניכם ואתם עלולים לנסוע הרבה יותר לאט ממה שתכננתם. כמו כן, ממש כמו בסרטים של דימדומים (הסיפור מתרחש בפורקס), יכול להיות שם ערפל משמעותי. יצא לנו להתקל בו באחד הביקורים שלנו באולימפיק וזה כמו קיר אפור, שמאט מאד את הנסיעה.
תודה רבה על כל העצות והעזרה. ניקח זאת בחשבון.
שיהיה לך ולמשפחתך טיול מהנה 🙂
הי ענת,
ביתי בת ה- 20 מתכנת טיול עם חברות שלה במערב ארצות הברית.
חלקו הראשון של הטיול יוקדש לנסיעה בין סאן פרנסיסקו ללוס אנג'לס (בהתאם להמלצות שלך) ואת חלקו השני היא רוצה להקדיש לקניונים. את הקניונים באזור לאס וגאס היא כבר ראתה, והיא רוצה יותר לכיוון הילוסטון והאיזור.
היא נוסעת עם עוד 2-3 חברות.
שאלותי הן:
1. לאן כדאי לטוס מלוס אנגלס – לסולט לייק סיטי או לעיר אחרת בסביבה (למשל בילינגס)?
2. מה מסלול הטיול שאת ממליצה עליו בהתחשב בעובדות הבאות:
א. יש 10 ימים ברוטו לטיול, 2 באוגוסט ועד ה 10 או ה 13 באוגוסט.
ב. היא שומרת שבת ולכן את יום שישי הוא מקוצר ושבת מוקדשת למנוחה.
ג. היא אומנם שוכרת רכב אבל העדפה שלי (ולא מגבלה ) היא נסיעות לא ארוכות מדי (מעל 4-5 שעות).
הי נחום –
1. כדאי לטוס לסולט לייק סיטי ולא לבילינגס מהטעם הפשוט שקל יותר לשכור רכב בסולט לייק סיטי עבורנו הישראלים וזה שדה תעופה גדול יותר.
2. אין פה המון מה לטייל "באיזור". מדובר למעשה בקטע של טיול שיוקדש לגרנד טטונס ולילוסטון ואולי – רק אולי – שילוב של גליישר. כל זה בהנחה שאתה מתכוון לעשרה ימים רק לקטע של ילוסטון (כמובן שזה לא יספיק לכלל הטיול 🙂 ) . בגדול, משהו כזה –
1 יום הגעה לסולט לייק סיטי, שכירת רכב והתארגנות
3 ימים שיכללו נסיעה לאיזור העיר ג'קסון, ביקור בעיר וטיול בפארק גרנד טטונס
4-5 ימים ילוסטון (יש הרבה מה לעשות בפארק – מוזמנים לקרוא כאן עוד).
1-2 ימים לחזרה לסולט לייק סיטי וסיום
תראו איך זה מסתדר לכם עם השבתות. אפשר גם להחליף ולעצור בג'קסון בחזור במקום בהלוך. לגבי הנסיעה, אין הרבה גמישות כאן. נסיעה ארוכה תהיה להן בין סולט לייק סיטי לגרנד טטונס. שלא יעשות אותה בלילה כמובן, אבל מעבר הזה אין הרבה מה לעשות. אין טעם לחלק אותה וסתם לעצור בשומקום בדרך ללינה. אפרופו לינה, למצוא לינה יהיה האתגר העיקרי לאוגוסט הקרוב. בדרך כלל מזמינים לינות לאיזור חצי שנה ויותר מראש. אפשר לקרוא כאן עוד על לינה באיזור ילוסטון. מעבר לזה, כדאי שהמטיילות הצעירות ישבו וילמדו את האיזור ומה יש בפארקים ויכירו אותם. כשמגיעים לפארק תמיד כדאי להתיעץ עם הריינג'רים לגבי התכנית הספציפית ומה לעשות בכל יום.
תודה רבה!
🙂
תודה על תשובתך הממש מהירה….
משך הטיול שמתוכנן הוא בערך שלושה שבועות (יכול להיות יום לכאן או לכאן), חשוב לנו קודם לטייל בטבע אבל הרי שאי אפשר להגיע לארה"ב ולוותר על קניות….
אם אין טיסות ישירות זה אומר שאני אמורה בעצם לנחות בארה"ב ומשם לקחת טיסת פנים, מה הכי מומלץ?
לאו דווקא. יש גם טיסות דרך אירופה. הייתי פשוט מחפשת דרך מנוע חיפוש טיסות כמו Kayak.com. יש המון אפשרויות. חפשי לפי התאריכים שלכם ותראי את המחירים, שעות הטיסה, כמה קונקשנים וכד'. חשוב לוודא שהקונקשנים נוחים. אם הקונקשן הוא בארה"ב (בהחלט יכול להיות) תוודאו שהוא לא קצר מדי. נהוג לקחת לפחות שלוש שעות לקונקשן בארה"ב כי שם בעצם תעברו את ביקורת הגבולות ולפעמים יש עיכובים.
היי ענת,
תודה על המידע השימושי והמקצועי, אני בעיצומו של ארגון טיול לאזור ויש לי מספר שאלות:
האם ישנן טיסות ישירות מהארץ לסולט לייק סיטי?
ברצוננו לשלב גם קצת שופינג בסיום הטיול, לאן כדאי להמשיך משם? טיסות פנים? רכב? אשמח לעצתך.
תודה רבה
אפרת
הי אפרת. אני שמחה שהבלוג עוזר לך.
אין טיסות ישירות לסולט לייק סיטי. שופינג אפשר בכל מקום בערך, תלוי מה אתם מחפשים בדיוק. גם בסולט לייק סיטי עצמה יש אאוטלטים וקניונים. אני לא יודעת מה משך הטיול שלכם ומה המבנה שלו, אבל רק בשביל שופינג לא הייתי מוסיפה יעד אלא מקדישה יום או יומיים בסיום הטיול לשופינג בסולט לייק.
יופי, אני ממש שמחה לשמוע שהבלוג עוזר. אני מבינה לגמרי את הרצון להספיק לראות כמה שיותר, אבל מניסיון, ארה"ב מחכה לכם לטיולי המשך 😉 אחרי שרואים כמה נוח וקל לטייל שם, אצלנו לפחות זה הפך לסוג של התמכרות. בכל מקרה, בפרט בהרכב של ארבעה, כדאי להאט את הקצב ולחוות יותר כל מקום. גם מבחינת "טעימה", אם לא תקדישו לילוסטון שלושה ימים, תטעמו בעצם רק את אולד פיית'פול ואולי עוד איזור אחד או שניים.
כדי לטעום את ילוסטון, צריך להגיע לדעתי לפחות ל-4-5 אגני גיאותרמיים (כי הם שונים באופיים ובמראה שלהם), למפלי הקניון של הילוסטון, לעמק היידן ואולי גם לעמק לאמאר והמהדרין יגידו גם ממות' טראס. כל נקודה כזאת, היא אטרקציה בסדר גודל של ראשמור בעיני ויותר מאשר המארון בלס, למשל. המארון בלס זה בעיקר מסלול הליכה רגלי מאד נחמד כשברקע המארון בלס עצמן. בילוסטון, כל אגן גיאותרמי מספק חוויה יותר עוצמתית מזו. המרחקים ביניהם יכולים להגיע גם לשעה, שעתיים ויותר (תלוי איך אתם מסדרים אותם). וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מסלולי הליכה ברגל בילוסטון, ששוב, לטעמי לא נופלים ביחודם ואולי עולים על מסלולים בקולורדו. אני מקווה שזה בעיקר מבהיר למה אני חושבת שצריך מינימום של שלושה ימים בילוסטון. אנחנו טיילנו שם שלושה שבועות במצטבר וממש לא מיצינו את הפארק.
כנ"ל לגבי גליישר, שמסלולי ההליכה בו מהממים ביופים והוא נותן לכם הזדמנות לראות דובים ובעלי חיים שתתקשו לראות במקומות אחרים. על פארק אולימפיק לדעתי כדאי לא לוותר בעיקר כי הוא יאפשר לכם טעימה מהחוף, ואם התאריכים יפלו טוב, אולי גם תוכלו לראות tidepools.
נקודה אחרונה, רק לוודא שאתם יודעים לקחת רכב גדול. אל תתפשרו על משפחתית ולכו על מיני ואן. זה חיוני במיוחד עם מתבגרים שצריכים את ה"ספייס" שלכם בנסיעה. בהצלחה ואשמח לענות על כל שאלה נוספת 🙂
היי ענת, תודה רבה רבה על המענה המועיל.
שכחנו להגיד בהודעה שלנו כמה הבלוג שלך עזר לנו לתכנון הטיול. חיפשנו המון באתר למטייל על בלוגים שיעזרו לנו לתכנון ולא מצאנו, אין המון ישראלים שנוסעים לאזורים שאנחנו נוסעים אליהם, והבלוג שלך שכתוב מצוין מאוד הועיל לנו לתכנון.
לשאלתך לגבי ילדים. אנחנו זוג עם שני ילדים, ילדה בת 14 וילד בן 17. להגיע לפארקים של אורלנדו תמיד היה מעין חלום של כולנו, מבחינתנו זה חובה במסלול. אנחנו מודעים למזג האוויר המזעזע של אורלנדו בקיץ, וגם לעומס העצום בפארקים. מאחר והקיץ זה המועד היחיד שנוכל לטוס לחו"ל בגלל הלימודים של הילדים, נאלצנו להזמין בקיץ.
אנחנו מאוד מתחברים למערב הפרוע ולאווירה שלו, אפילו בדיסני וורלד אנחנו ישנים במלון שנקרא Wilderness Lodge, שמעוצב בסגנון המערב של ארה"ב, וההשראה שלו באה ממלון אולד פיית'פול בילוסטון.
אנחנו מודעים לריבוי המקומות במסלול, מאחר וזה כנראה הטיול היחיד שנעשה לארה"ב בשנים הקרובות, רצינו להכניס כמה שיותר אתרים לטיול הזה, אנחנו מודעים לבעייתיות הענקית. בלית ברירה נצטרך לעשות באמת טיול טעימות, קצת מכל דבר, וזה עוד בתסריט הכי טוב, יכול להיות שהמסלול שלנו לא ריאלי בכלל ולכן נשתדל להקשיב לעצות שלך ולהתאים את עצמנו למסלול שהצעת (שנראה באמת הרבה יותר הגיוני) . הטיסות כבר מוזמנות, כמו כן גם כל המלונות, רובן עם אפשרות ביטול, אך חלקן לא, המלון שלנו באספן ללא אפשרות ביטול ולכן לצערי הרב לא נוכל להתאים את עצמנו לגמרי למסלול שהצעת, שנראה הרבה יותר טריביאלי, אנחנו באמת מתחרטים שלא דיברנו איתך קודם.
בקולורדו יש המון נקודות מסוימות שרצינו שיהיו מאסט בטיול, כמו המרון בלז למשל, וגם לינה בסטנלי הוטל כהיותנו חובבים מלונות היסטוריים וכביקור במקומות שצילמו ושימשו השראה לסרטים.
הטעות המרכזית שלנו באמת הייתה שלא נתנו מספיק זמן למקומות החשובים כמו גליישר, ילוסטון, ריינייר ואולימפיק, שאלה באמת המקומות ששווה לעשות בשבילם את הטיול הזה, שווה יותר לעומת קולורדו או דרום דקוטה. אנחנו נראה איזה מלונות אנחנו יכולים לבטל, וננסה להתאים את עצמנו למסלול שכתבת. דרך אגב, לגבי נסיעות, אין לנו כל כך בעיה עם נסיעות ארוכות ולפי מה שראינו בבלוג שלך נהיגה בארה"ב פחות מייגעת ויותר מהנה מנהיגה בישראל או באירופה למשל. נהיגה במערב אכן מושכת אותנו, זה חלק מסגנון הטיול שאנחנו רוצים לתכנן 🙂 . אמנם לא פירטנו על כך בתגובתנו, אבל ניסינו לחלק את הנסיעות כמה שיותר ובאמת שמהבחינה הזאת לא יצא כל כך נורא, שתי הנסיעות הכי ארוכות שלנו בטיול הן 7 שעות, כל השאר נעות בין 1-4. אנחנו עכשיו לוקחים בחשבון על מה שכתבת על הנהיגה בתוך הפארקים, חסימת הדרכים וכו', בהחלט ננסה לעשות שינויים גדולים במסלול שיימנעו את זמני הנסיעות המטורפים האלה.
בעיה נוספת אצלנו שיש לנו בכלל ספק אם אנחנו נוסעים לאזור הנכון. לא יצא לנו להיות במקומות כמו יוסמיטי, גרנד קניון, זאיון או ברייס, לא היינו עדיין במקומות ה-"מובנים מאליהם", זה בסך הכל טיול שני שלנו לארה"ב כשבטיול הקודם עשינו טיול ערים (ניו יורק, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, די.סי).
שוב תודה רבה על התשובה המאוד מועילה, זה לא מובן מאליו. ההודעה הזו היא באמת סוג של נורה אדומה שנדלקה לנו עכשיו 🙂 , ננסה לשנות את התכנון שלנו לתכנון שאת כתבת וניקח בחשבון את כל מה שאמרת.
בברכת חג שמח וטיול מהנה לארה"ב לך ולבני משפחתך בקיץ
רובי
היי ענת :),
אנחנו מתכננים טיול שני שלנו לארה"ב בקיץ הקרוב. באזור הרוקיז האמריקאיים בקיץ הקרוב (אנחנו מתחילים את הטיול באורלנדו).
צירפנו לכאן את שתי האופציות למסלול שלנו בקיץ הקרוב, נשמח לדעת מה מביניהם עדיף:
אופציה ראשונה-
יום 1- נחיתה באורלנדו.
יום 2- מג'יק קינגדום.
יום 3- אפקוט.
יום 4- יוניברסל סטודיוס.
יום 5- יום קניות.
יום 6- טיסה פנימית לדנוור. נסיעה למלון שלנו באספן דרך אינדפנדנס פס.
יום 7- טיול במרון בלז.
יום 8- נסיעה לדרום מערב קולורדו, עיירה טלורייד, מסלולי טבע הסמוכים לה.
יום 9- מיליון דולר היוואי, אוריי, סילברטון, מסלולי טבע באזור.
יום 10- נסיעה לאזור רוקי מאונטיין נשיונל פארק, לינה במלון הניצוץ Stanley Hotel.
יום 11- טיול ברוקי מאונטיין נשיונל פארק ותחילת נסיעה לכיוון מלון עצירה בקספר דרך שאיין.
יום 12- נסיעה מקספר לגרנד טטון, ותחילת טיול שם.
יום 13- ג'קסון הול, גרנד טטון/ ילוסטון.
יום 14- ילוסטון.
יום 15- נסיעה למלון עצירה בהלנה, מונטנה.
יום 16- נסיעה לגליישר, תחילת טיול שם.
יום 17- גליישר.
יום 18- נסיעה למדינת וושינגטון, הגעה לעיירה הגרמנית ליוונוורט' ולינה שם.
יום 19- פארק לאומי מאונט רינייר (נספיק במדינת וושינגטון לצערי להיות רק במאונט רינייר ולא באולימפיק).
יום 20- טיסה פנימית מסיאטל לאורלנדו.
יום 21- טיסה מאורלנדו חזרה לתל אביב.
המקומות שמתחלפים באופציה השנייה הם בימים ה-8-12-
יום 8- במקום נסיעה לדרום מערב קולורדו, נסיעה לרוקי מאונטיין נשיונל פארק וטיול שם, לינה במלון הניצוץ סטנלי הוטל.
יום 9- כרגע ברוקי מאונטיין נשיונל פארק. נסיעה לכיוון דרום דקוטה. מתחילים בשאיין, משם לסקוטס בלאף בנברסקה, פארק לאומי מערות הרוח, קסטר, ולסיום מאונט רשמור בערב (מאונט רשמור כן פתוח בערב, בדקנו את זה).
יום 10- העיירה דדווד, מגדל השטן בוויומינג, לינה בעיר ג'ילט.
יום 11- נסיעה לבאפלו, דרך ביגהורן, שרידן, קודי. לינה בקודי.
יום 12- נסיעה ותחילת טיול בילוסטון/גרנד טיטון.
מצטערים על ההודעה הארוכה. נשמח לדעת מבין האופציות מה יותר עדיף לדעתך.
הי רובי, אני מניחה שקניתם כבר כרטיסי טיסה? כי ההערה המרכזית פה שלדעתי עדיף היה לוותר על פלורידה בקיץ ולהוסיף את הימים למערב. אל תבנו על ימים ארוכים מדי בפלורידה, השילוב של הג'ט לג עם החום והלחות (כולל גשם) נראה לי לא קל. לא ציינתם אם עם ילדים, אבל בכל מקרה, במידה ולא ניתן לשינוי, תכננו על משהו לא עמוס ורגוע בפארקים עצמם. במערב יש לכם לו"ז צפוף מדי, לצערי. מעט מדי זמן בפארקים בכל נקודה ונסיעות מאד ארוכות ממקום למקום. אני מקווה ומניחה שאתם שני נהגים ושוב, מקווה שבלי ילדים קטנים (מה שמאט יותר). פחות משלושה שבועות במערב, ועוד בחלקים הכי "ארוכים" שלו בנסיעות, זה לא טריביאלי בכלל.
אני לא חוששת מנסיעות ארוכות (לנו מתוכנן ניו יורק עד אלסקה ובחזרה – ברכב – בקיץ הקרוב 🙂 ). אני פשוט חושבת שהמסלול שלכם דחוס מדי, אלא אם כן מה שמושך אתכם זה נטו הנהיגה במערב (לגיטימי, בעיני). אתם תהיו המון ברכב ומעט מדי בטיולים רגליים. הרבה ברכב פירושו ימים עם נסיעות של 8-10 שעות ביום, לפעמים ברצף. זה המון. לעומת זאת, ילוסטון צריך מינימום של שלושה ימים כדי לראות את הדברים המרכזיים בפארק. גליישר צריך גם הוא מינימום של יומיים מלאים (רצוי מאד שלושה). ריינייר גם פארק ענק. רק הנסיעה בכביש של הפארק זה חמש שעות. הנסיעות בתוך הפארקים – כשהן חלק מרצף נהיגה מאד ארוך – יכולות להיות מייגעות, כי יש הגבלת מהירות פדראלית בפארקים לאומיים. זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הכבישים שבחלקם הם צרים ומעוקלים, או על דברים כמו חסימות דרכים בגלל שריפות או בלת"מים אחרים. אני מבינה את הרצון לראות כמה שיותר, אבל לדעתי אתם כאן במסלול גבולי מאד ויש שיגידו שממש לא כדאי. הנה ההצעה שלי, אופציה ג', שלא כוללת סיבוביישן בקולורדו וגם לא את דרום-דקוטה –
יום 6- טיסה פנימית לדנוור
יום 7- רוקי מאונטיין פארק ולינה באסטס פארק (כי רציתם במלון סטנלי – אחרת הייתי מציעה לשקול לצאת מהפארק אחה"צ ולהתקדם קצת בנתיב)
יום 8- נסיעה לג'קסון. זו נסיעה של בערך עשר שעות (אל תתבלבלו מגוגל מפס ותוסיפו עשרים אחוז להערכות שלו). ערב בג'קסון.
יום 9- פארק גרנד טטונס ולינה בג'קסון
יום 10- ילוסטון
יום 11- ילוסטון
יום 12- ילוסטון ויציאה צפונה, נניח ללינה ב-Bozeman
יום 13- נסיעה לצד המזרחי של גליישר (יקח לכם כמעט את כל היום אבל בערב אולי תספיקו להכנס לפארק באיזור מאני גליישר לדבר עם הריינג'רים)
יום 14- גליישר – איזור מאני גליישר
יום 15- חציית גליישר לצד המערבי – Going To The Sun Road והתחלת נסיעה לכיוון סיאטל
יום 16- נסיעה למדינת וושינגטון, עד ליבנוורת' אם מעניין אתכם (ככה יצא לכם ערב בעיירה)
יום 17- פארק ריינייר (בתקווה שמזג האוויר יהיה טוב 🙂 ).
יום 18- פארק אולימפיק
יום 19- פארק אולימפיק וחזרה לסיאטל
יום 20- טיסה פנימית מסיאטל לאורלנדו.
יום 21- טיסה מאורלנדו חזרה לתל אביב.
שוב, אני מניחה כאן שהטיסות סגורות. אחרת, הייתי ממליצה לוותר על פלורידה ולהעביר את הימים האלו למערב, מה שיאפשר לכם לטייל יותר בקולורדו או לחלופין בדרום-דקוטה.
הי ענת! תודה על בלוג מדהים ועוד יותר מכך על הנכונות האינסופית לענות בסבלנות וברוחב לב!
האם, לדעתך, בטיול דומה, נכון גאוגרפית לוותר על גליישר פארק ולרווח את שאר האיזורים, ולצרף את גליישר פארק לטיול עתידי (בעוד שנתיים שלוש) לרוקיז הקנדיים?
הי גלעד וסליחה על העיכוב בתשובה!
בהחלט אפשרות, תלוי בזמן שיש לכם ובתכנוני הטיולים העתידיים. גליישר די באמצע הדרך לרוקיז הקנדיים, אז מתחבר אליהם באותה המידה. כמובן שאם יש זמן, אפשר בטיול של חודש לכלול גם את גליישר והרוקיז הקנדיים, יחד עם ילוסטון באותו המסלול, בלי ללחוץ. בהצלחה!