רוט 66 הוא אייקון תרבותי אמריקאי. מדובר בנתיב שנסלל בשנות ה-20 של המאה ה-20 וחיבר את שיקגו עם המערב, ספציפית עם לוס אנג'לס. הנתיב המקורי עבר שינויים רבים, ובשנת 1985 הוא הוצא באופן רשמי מהמערכת של האוטוסטראדות שמחברות את המדינות (ה-interstates). משמעות הדבר היא שהכביש כבר לא מופיע במפות ומי שמעוניין לשחזר נסיעה בנתיב זה צריך למצוא מפות טיול מיוחדות (שניתן למצוא באינטרנט, כמובן).
ניתן לנסוע בנתיב ההיסטורי, ובחלקים ממנו גם להתחבר לכביש המקורי, וכך ליצור מסלול טיול מעניין. לא מדובר במסלול הכי נופי בין שיקאגו ללוס אנג'לס, והוא כולל קטעים ארוכים של נסיעה באיזורים שטוחים ולא מרתקים במיוחד. יתרה מזאת, מי שמתעקש לנסוע בנתיב הקרוב ככל האפשר לנתיב המקורי ימצא את עצמו נוסע במהירות איטית יחסית, כיוון שהדרך עוברת בתוך עיירות רבות, שם מהירות הנסיעה יורדת.
יש שלל אתרים באנגלית על כביש 66, ומי שהטיול הזה מדבר אל ליבו, ישב בוודאי וילמד את הנתיב היטב מתוכם ויחליט איך מתאים לו לנסוע, והאם אכן לאורך כל המסלול לדבוק בנתיב רוט 66, או לגוון בנסיעות באוטוסטראדות בקטעים הפחות מלהיבים של הדרך. האתר הזה מספק תיאור מפורט של הדרך, מייל אחרי מייל.
כאן אני באה להציג סקיצה לטיול כזה, בדגש על עצירות מומלצות בדרך. כמו כל הצעה שלי למסלול בארה"ב, מדובר בשלד ראשוני וכל אחד מוזמן להתעמק ולבנות לו מסלול אישי משלו. מומלץ להקדיש לפחות שבועיים לטיול כזה, ואולי אפילו עוד כמה ימים, כל זה בלי להחשיב ביקור בשיקגו או לוס אנג'לס עצמן, כמובן.
יום 1 ספרינגפילד, אילינוי
משיקגו לספרינגפילד, אילינוי. אם כבר היסטוריה אמריקאית, ספרינגפילד מרכזית לסיפורו של אברהם לינקולן שגר בה והעביר בה את רוב שנות בגרותו לפני שנסע להיות נשיא ארה"ב בוושינגטון. אפשר לבקר כאן בביתו של לינקולן וגם במשרדי עריכת הדין שלו. יש גם מוזיאון המוקדש ללינקולן. ספרינגפילד היא גם בירת אילינוי, אז כמו בכל בירה אמריקאית, אפשר לבקר גם בבניין הקפיטול. חובבי הז'אנר, יוכלו לבלות פה יומיים וגם שלושה. גם מי שלא, כדאי לדעתי לפחות לבקר באחד מאתרי לינקולן, אחד מהחשובים בנשיאים ארה"ב, ושני אולי רק לוושינגטון עצמו.
ימים 2-3 סיינט לואיס
סיינט לואיס נקראת גם "השער למערב". ממנה יצאה המשלחת של לואיס וקלארק לחפש נתיב יבשתי אל צידה המערבי של היבשת. לכבודם הוקם המוניומנט הידוע של העיר, הקשת של סיינט לואיס, מבנה ענק בגובה 190 מטר, שאפשר לעלות למרפסת התצפית שעליו וגם במרכז המבקרים המרשים בתחתית הקשת שמספר את סיפור גילוי המערב. בסיינט לואיס גם תחצו את המיסיסיפי מערבה ומכאן אתם רשמית במערב ארה"ב.
שווה להקדיש לעיר הזו לפחות יומיים, לטעמי. המלצה אישית שלי היא לבקר ב-City Museum המקסים, שמתאים מאד גם לביקור עם ילדים (אבל לא רק). בנוסף, יש גנים, מוזיאונים וכל מה שאפשר לחפש בעיר אמריקאית גדולה.
ימים 4-7 אוקלהומה והידית של טקסס
בארבעת הימים האלו תחצו למעשה את דרום המישורים הגדולים של ארה"ב. אם אתם חוצים אותם באביב, תהיו עירניים לאפשרות של טורנדו, שכן זהו איזור מסדרון הטורנדו של ארה"ב. מעבר לכך, אם תבחרו לנסוע את הקטע הזה לפי הנתיב של כביש 66 ההיסטורי, תעברו בשלל עיירות קטנות שיאטו את קצב נסיעתכם. על ההייווי, מדובר בסדר גודל של כ-18 שעות נסיעה. בנתיב ההיסטורי קצת יותר, לכן הקצאה של ארבעה ימים תאפשר לכם לעבור את הדרך בניחותא ועם אפשרות לעצור בדרך באוקלהומה סיטי, לביקור קצר בעיר. אם תבחרו לעלות כאן על כבישים מהירים, אפשר להסתפק גם ביומיים או שלושה של נהיגה. רשימה של העיירות בהן עובר הנתיב באוקלהומה ומה יש (או יותר נכון אין…) לראות בהן.
ימים 8-10 ניו מקסיקו
ניו מקסיקו מדינה מקסימה בעיני, וזו נקודה שלדעתי שווה עצירה של כמה ימים לטיול נינוח באיזור. באלבקרקי עצמה יש את מוזיאון הגרעין החדש, שמתאר את ההיסטוריה של התחום הגרעיני, וכן שלל מוזיאונים חביבים אחרים. מומלץ להקדיש גם יום ביקור ללוס אלאמוס, העיר הסודית בה היה פרוייקט מנהטן, וכן יום או יומיים בסנטה פה הציורית. מי שעיתותיו בידו, ואם מזג האוויר מתאים, יוכל גם להקדיש שלושה או ארבעה ימים לביקור בדרום המדינה ולהגיע לפארק לאומי מערות קרלסבד, מערות הנטיפים ענקיות (מס' 2 בגודלן בעולם) ובדרך לעצור לפגוש חייזרים ברוזוול. גם אם רק תעצרו לחצי יום באלבקרקי, קטע הדרך הזה ידרוש כיומיים נסיעה.
ימים 10-11 אריזונה
באריזונה תסעו רוב הזמן על כביש 40 בנסיעה מהירה. נקודות מומלצות לעצירה הן פארק לאומי Petrified Forest National Park, מטאור קרייטר, ופלאגסטף. בהמשך הכביש, יש קטע שיורד מכביש 40 לכביש 66 ההיסטורי ועובר בעיירות סליגמן ואוטמן. קטע חובה בטיול הזה.
ימים 12-13 קליפורניה
אפשר את קטע הכביש הזה לכסות גם ביום של נהיגה, אבל כמובן שאפשר גם לנסוע יותר בניחותא, לעצור בבארסטו לקניות ולבקר באיזור צפון לוס אנג'לס, שם הנתיב מסתיים, בסנטה מוניקה וסן ברנדינו.
הי הילה , האם המסלול שלהלן " עושה שכל " ?
3 ימים בשיקגו
5 ימים – כביש 66 ….
משיקגו כביש 55 החוצה את אילינוי עד שהוא מגיע לסנט לואיס במיזורי. סנט לואיס נוסעים בכביש 44, שחלקים ממנו חופפים לכביש 66 המקורי. ממשיכים מקנזס לאוקלהומה, בדרך עוצרים ב
ארקדיה (Arcadia) וצ'נדלר (Chandler).
מאוקלהומה ממשיכים לפארק פאלו דורו (Palo Duro),
מפאלו דורו ממשיכים לגרנד קניון – שהייה של לילה / 2 לילות
הי יפה,
נשמע לי סבבה אבל לא בדקתי מרחקים. לפי הפירוט אני מניחה שאתם עשיתם את זה 🙂 אם אתם שני נהגים, הייתי הולכת על 8-10 שעות ליום לפי גוגל מפס ובשטח "לזרום" עם הקצב שיוצא לכם.
שלום.
אני מעוניין להתחיל משיקאגו דרומה .ולא את כל הכביש. מעוניין לעשות את כל המסלול הצפוני רק בכביש 66 ההיסטורי. השאלה: יש מקומות לינה ברמה טובה. מוטלים. יש שירותים כגון תחנות דלק ודיינרים. והאם הכביש בטוח לנהיגה.באיזור ממפיס לפנות שמאלה ומשם לנשוויל . ומשם דרומה.
תודה מראש על תשובה.
הי שלום,
הכביש בטוח לנהיגה ואין לי ספק שיש תחנות דלק, דיינרים ומוטלים לאורכו. הוא הרי בכל זאת מצטלב עם המון דרכים ראשיות לאורכו כך שבלי קושי אתם יורדים ממנו לאיזו עיירה סמוכה לערב, אם צריך. אם אתה אוהב לתכנן, שב ותראה בדיוק מה האפשרויות שלך לכל ערב. אבל לגמרי אפשר גם לזרום עם זה ולגלות תוך כדי. נסענו לפני שנה מלוס אנג'לס לאלסקה ובחזרה, על האלסקה הייווי. הרבה הרבה הרבה יותר שומם וריק ובכל זאת לא היתה שום בעיה של דלק, לינה או אוכל. ברור לי שככה זה יהיה גם לאורך רוט 66 בימינו. מקסימום, יורדים לפעמים מהכביש כדי לתדלק את הרכב והאנשים, אם לא תכננת מראש עצירות מתאימות.
איך היית מאפיינת את הטיול הזה מבחינת למי מתאים לעשות אותו?
הי הילה, שאלה טובה. לדעתי בטוח לא ילדים. מבוגרים עם תשוקה להיסטוריה ותרבות אמריקאית, בדגש על ההתרחבות למערב ויכולת לנהוג די הרבה.
היי לכם,
מעוניינת לעשות באופן עצמאי עם בעלי את 66 אך מתלבטת מאיפה להתחיל… רוצה להקדיש כשבוע על אופנוע בדרכים ואחכ להמשיך עם רכב…יש לך המלצה מאיפה להתחיל ?
הי לאה,
הכביש הוא בין לוס אנג'לס לשיקגו. אפשר להתחיל מכל צד שרוצים ולסיים בצד השני 🙂 שימו לב לעונה. חם מאד בחלק מהדרך בקיץ וקר מאד בחלק האחר בחורף… כמו תמיד, לעקוב אחרי התחזיות, בפרט אם אתם נוסעים באופנוע.
שבוע על אופנוע ואז רכב זה נראה לי שילוב מאתגר מבחינה לוגיסטית. הייתי מתחילה בלברר איפה בכלל שוכרים אופנוע ואיפה מחזירים אותו (כלומר חברת השכרה שגם תשכיר לכם אופנוע וגם תאפשר לכם להחזיר אותו על הדרך בכביש 66. וגם נקודת לקיחת רכב על הדרך לא פשוטה. באופן כללי, אפשר לנסוע את כל הכביש עד לוס אנג'לס בשבוע, אז גם לא ברורה לי לגמרי החלוקה הפנימית. לו אני במקומכם, הייתי מתפקסת על אופנוע או רכב ומתחילה בבירורים לגבי שכירת אופנוע, בהנחה וזה החלום.
נראה מעניין, האם יש אפשרות להשיג גם מישהו שיסיע את הרכב השכור . מתכוננת לבוא עם חברה ביולי 2018 אל אין בדעתי לנהוג, הייתי רוצה נהג שינהג, יש אפשרות לקשר אותנו? תודה
הי דינה, שאלה מעניינת. חברות השכרת הרכב לדעתי לא נותנות גם נהג. מן הסתם אפשר לשכור שירותי נהג גם בארה"ב וגם להביא מהארץ. לא נראה לי שזה עסק זול כל כך… אולי במקום זה תחפשו שותף או שותפה נוספים לטיול שינהגו בתמורה לעלות שכירת הרכב או סידור דומה?